Salı

İngiltere'de eğitim genel bilgi

NEDEN İNGİLTERE'DE EĞİTİM

• Köklü ve dinamik bir eğitim sistemine sahip olan İngiltere'de üniversite ve yüksekokullar, verdikleri eğitimin kalitesi ile ün yapmış ve saygınlık kazanmıştır. Bu kurumların verdikleri dereceler tüm dünyada tanınmaktadır.

• İngiltere'deki üniversitelerden alınan diplomalar iş yaşamında başarının kapısını açan anahtarlardır. İngiltere'de yüksek standarda sahip bir eğitim aldığınız için, diplomanız işverene, konunuza vakıf olduğunuzun ve bu konu hakkında öğrenim görebilecek kadar iyi düzeyde İngilizce Bildiğinizin garantisini verir.

• İngiltere'deki üniversiteler,bireysel tercih ve ihtiyaçlarınıza mutlaka cevap verebilecek çok çeşitli programlar sunmaktadır. Size ne düşüneceğinizi değil nasıl düşünmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca sınıflarda alacağınız derslerin yanı sıra daha küçük gruplarda fikir alışverişi yapabilme şansınız olacaktır.

• İngiltere,Avrupa'ya açılan kapıdır. Gerek İngiltere içerisinde gerek Avrupa'ya seyahat çok kolaydır. Böylece sadece İngiltere'deki değil aynı zamanda Avrupa'daki yaşam hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Türkiye'den sadece 3.5 saat uzaktasınız!

• İngiltere yıllardır her ırktan, dinden ve renkten insanları karşılamaya alışıktır. Bu kültür harmanı içinde yer alarak kendinizi geliştirme imkanınız olur.

• İngiltere'deki üniversitelere başvuru işlemleri kolaydır ve kota sistemi yoktur.

• Altı aydan uzun süre İngiltere'de eğitim görecek öğrenciler akademik dönem içerisinde haftada 20 saat ve tatil dönemlerinde full-time çalışma iznine sahip olabilirler. Böylece öğrenciler hem cep harçlıklarını kazanırken, çalışma hayatı hakkında da genel bilgi edinmiş olurlar hem de sosyal yaşamla kaynaşmaları kolaylaşır.

• İngiltere'de altı aydan fazla süreli öğrenim gören öğrenciler Ulusal Sağlık Hizmeti Sigortası çerçevesinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilirler. Böylece sağlık masraflarınız için ayrı bir bütçe ayırmanıza gerek kalmaz.

• İngiltere'deki üniversite programları diğer ülkelere göre daha kısa sürelidir ve ücretleri kıyaslanabilir düzeydedir. Örneğin İngiltere'de bir lisans programında bir yıllık eğitim almanın masrafı, A.B.D.'deki bir özel üniversiteden %11 daha düşüktür. En önemlisi, İngiltere'de üniversite eğitiminin 3 ve master eğitiminin 1 yıl sürmesi, sizlerin daha kısa sürede ve az para harcayarak eğitiminizi bitirmenizi ve 1 yıl öncesinden iş hayatına girip para kazanmanızı sağlar.

• İngiltere'de yüksek öğrenim kurumlarındaki öğrenci dernekleri çok çeşitli faaliyetler düzenler. Spor ve sosyal faaliyetlere ek olarak oldukça geniş ve farklı alanda faaliyette bulunan bu toplulukların mevcut olması, size benzeri ilgi alanlarını ya da etnik kökeni paylaşan öğrencilerle bir araya getirir.

• İngiltere'deki okullar uluslar arası öğrencilere eğitim süreleri boyunca her konuda destek olur. Bu sayede öğrenciler programları süresince İngiltere de olmaktan zevk alırlar ve derslerinde verimli ve başarılı olurlar.

• Bir ülkede dört ayrı ülkenin(İngiltere,İskoçya,Galler,Kuzey İrlanda) varlığı kültürel ve coğrafi çeşitlilik sağlar.